Hverdagen hos os..

Mine hunde er først og fremmest familiehunde og vores hvalpe bliver opdrættet i det miljø der betegnes stueopdræt. De er altid, hvor vi er.
En löwchen er en fantastisk racehund og jeg nyder hverdagen med dem og at udstille dem, både for det sociale med andre löwchen-ejere samt det at have det sjovt med mine hunde.
Det er rigtig hyggeligt og dejligt at være sammen med dem på en anden måde og se, hvordan de også nyder at "være på". 

Når man udstiller sin löwchen bedømmes den blandt andet på pelsen. Men det fratager ikke mine hunde at komme ud og opleve verdenen og andre hunde i skov, på strand og på eng selvom det slider på pelsen.

Hundene nyder at komme ud og løbe.. For løverne elsker at lege fangeleg og det går stærkt! De leger med og hilser på de andre hunde vi møder, og de skal også et par gange i løbet af turen over og se, om nogle af hullerne nu er dybe nok til at nå musene eller om de liiige skal hjælpe lidt til.. Grave kan de nemlig også, men det er ikke så spændende, hvis ikke musene kommer frem i løbet af 10 sekunder.. 

Herhjemme er de en del af familien.. Og de deltager aktivt i familiens hverdag.. Såsom når der skal rengøres.. Jessie synes ikke at ane støvsugerens tilstedeværelse.. I hvert fald kunne jeg få lov at støvsuge uden om hende, ikke på vilkår hun rejste sig fra den nøje udvalgte og pt. bedste plet i huset.. Freddie tøffer rundt efter støvsugeren, og ind imellem får den et lille dask.. Jeg tror egentlig han forventer en form for reaktion..
Når støvsugeren ikke reagerer som han havde håbet, går han op foran, lægger sig på lur og springer frem mod mundstykket, og så får den et dask der også.. Jeg tror egentlig han ville være allermest lykkelig, hvis han fik lov at sidde ovenpå støvsugeren, mens den var i brug.

De er vilde med havearbejde. Det bedste at at få lov at feje terrassen, dvs jeg forsøger, men de får det spredt hurtigere end jeg får det samlet. Ligeledes ynder de også at hjælpe til med at tage ukrudt op i bedene, også når jeg ikke ser det og indimellem ryger der noget, som ikke er ukrudt. Om aftenen sidder vi gerne og ser noget tv, og det er også der hundene bliver redt et par gange om ugen. Det er så let lige at tage dem på skødet og børste, når man alligevel sidder og slapper af.


I løbet af dagen laver jeg gerne et fodersøg til dem. Så bliver der spredt, enten noget foder, eller små pølsebidder, ud i hele haven og så går de ellers der og snuser sig frem til dem. En foderbold, en plasticflaske, et viskestykke med godbider, en kong eller hundespil bruger vi også. Nogle små lurer løbende gennem dagen, finder de også tid til, som regel i sofaen eller dagens yndlingskurv.

Nellie elsker tomme papkasser, her en meget smal en af slagsen, ikke noget problem, Nellie kan presse sig ind allevegne ;-)

Dette er Else, som elsker naturen. Else er fra vores B-kuld og vi har fået dette skønne billede fra familien :-)

Löwchens kan putte allevegne, her Freddie der tager en lur på den kølige "fod" til en stol :-)