Udstilling af löwchen

Emma gjort klar til udstilling

Freddie med sin roset fra VerdensUdstillingen i Paris, Bedste Baby i Racen

Vi begynder tidligt at lære dem at blive håndteret på bord, her 8 uger gammel

Signe bliver her bedømt og bliver Dansk Champion i 2016 :-)

Udstilling:

Vi deltog første gang på en udstilling, da Jessie var 7 måneder gammel.
Det skulle jo lige prøves af. Vi havde ikke før denne dag deltaget i en hundeudstilling, så vi var ret spændte.

Første gang man deltager i en udstilling kan det godt virke lidt overvældende. Der er mange mennesker, hunde og stande, der sælger alverdens lækkert hundetilbehør. 

 

Når man ankommer til udstillingen med alt sit habengut, står alle og gør hundene klar til at komme i ringen. Når hundene står på bordet og bliver gjort klar, kan man mærke spændingen omkring sig. Efter hundene har været inde og blive bedømt, er der en dejlig atmosfære og vi bliver altid og hygger med fremmødte familie/venner og andre löwcheninteresserede. En udstilling er et godt sted at starte, når man ønsker sig en hund og man vil lære de forskellige racer at kende og man kan tale med de fremmødte opdrættere.

Det er næsten umuligt at tage på udstilling uden lige at skulle gå en runde eller to bagefter og kigge på alle de stande der er stillet op, hvor der sælges al slags hundetilbehør, som man lige skal rundt og kigge på..
Vi har endnu ikke været af sted uden at komme hjem med minimum en pose med småting, vi finder og absolut må eje ;-) Hundene er med rundt i standene nogen gange og det sker også at de finder en bamse og en tyggeting DE absolut må eje :-) Store ting og sager er der også, og det har mere end en gang, været lidt vanskeligt at få det hele med hjem i bilen.

Når man husker tilbage på udstillingerne, er det ikke så meget hundenes resultater man mindes men, hvor meget vi har grint og sjove oplevelser udenfor ringen.
Kunne du tænke dig at prøve at udstille din löwchen, vil vi meget gerne hjælpe jer i gang, det ville glæde os at se vores hvalpe i ringen. En löwchen skal være klippet i løveklip, hvis den skal udstilles.
Hvalpen kan udstilles på DKK's udstillinger fra den er 3 måneder gammel og man kan også starte med et lille DKK skue, hvis man ønsker det.

Signe har vi ikke selv trænet op til udstilling. Hun kom til os som 3-årig og havde vundet både i DK og mange gange i Sverige. Der er regler for hvordan man bliver champion og Signe havde kvalificeret sig i Sverige, så da hun blev udstillet i Roskilde i 2016 blev hun både Dansk og Svensk Champion :-)

Proportioner:

En Löwchen er kvadratisk, dvs at kropslængden (fra skulderspids til sædeben) er den samme som skulderhøjden. Næsepartiets længde er ca 2/3 af skallens længde.

Hovede:

 • Relativt kort og ganske bredt fra skallens top til næsepartiet. Hovedet bæres højt.

 • Skalle : Nærmest flad, lige så bred som lang.

 • Stop : Moderat markeret.

 • Næse : Sort (total pigmentering er obligatorisk), undtagen hos hunde med brun og brunlig pels, hvor næsen er mørkebrun, men stadig totalt pigmenteret. Ligger lige i forlængelse af næseryggen.

 • Næsepart : Ret bredt, med lige næseryg.

Krop:

Udstillingsklip:

Må kun klippes på forbenene, bagparten og ved roden af halen. Al form for shaping eller klip af pelsen på uklippede partier er ikke godkendt. Jeg hjælper gerne med at klippe de første gange, til du har lært at gøre det selv :-)

 

 • Overlinie : Lige.

 • Lænd : Kort, bred og muskuløs.

 • Bryst : Veludviklet, når ned i højde med albuerne.

 • Underlinie : Bugen er godt optrukken.

 •  
 •